Band Biography


611 Is een politiecode die wordt gebruikt als er (geluids-) overlast is. De broers René (gitaar/zang) en Paul Kruidenier (drums) vormen eind jaren 90 samen met Chris Karreman (bas) de band Sixeleven. Voorheen speelden de drie in verschillende bezettingen hardrock covers maar uiteindelijk werd een eigen sound gevonden in een wat hardere stijl dan voorheen gebruikelijk was.


In 2006 nam de band een eerste serieuze demo ‘The Almighty Bunghole’ op in Duitsland met Ferdy Doernberg (Rough Silk/Axl Rudi Pell). Positieve reacties en recensies volgden vanuit diverse media zoals oa Aardschok. Na meerdere optredens in die periode, in binnen en buitenland, werd SixEleven in 2007 geselecteerd om mee te doen aan de voorrondes van de Metalbash in de Baroeg in Rotterdam.


Sinds 2009 is Ralph Thijssen als tweede gitarist tot de band toegetreden om een nog dikkere moddervette sound te kunnen creëren. Door privé omstandigheden en een tekort aan inspiratie en motivatie ontstond een wat (on)rustigere periode sinds het ontstaan van SixEleven. Uit die onrust ontstond uiteindelijk de hedendaagse sound. Agressief en progressief met een melodieuze inslag waarmee SixEleven zijn definitieve pad lijkt te hebben gevonden.


De EP ‘The Aftermath’ is eind 2017 opgenomen bij In The Room studio in Kaatsheuvel met Daan Janzing (ex-My Favorite Scar) en Pepijn van den Wijngaart. Naast dit voor de band heuglijke feit was er ook minder heuglijk nieuws en dat was dat Chris Karreman had besloten om te stoppen met zijn rol als bassist binnen SixEleven. Connecties en audities zorgden ervoor dat in de zomer van 2018 een vervanger voor Chris gevonden werd in Yoeri Rol.


Op 28 September 2018 verschijnt de nieuwe EP The Aftermath met 5 nieuwe frisse songs en begint SixEleven vol energie aan de toekomst.

 

Copyright @ All Rights Reserved